Monday, August 15, 2011

RED DOTS

First try buat beg ni...sy gunakan red polkadots and red plain colour as combination...simple saja...no pocket.


Yg ni available klau ada yg sudi.


Thursday, April 28, 2011

Back on track

salam untuk semua....CBC back on track selepas beberapa bulan bercuti. Sekarang CBC tgh menyiapkan oder2 yang perlu disiapkan dan CBC juga menerima oder2 baru..



Thursday, January 13, 2011

COCO TOTE (Plain Apple Green)

COCO TOTE in plain apple green ni saya buat dalam proses belajar attached zipper pada beg.
Ukuran beg pun saya buat besar sikit sebab memang niat beg ni untuk kegunaan sendiri. Nak bawa laptop pun senang dan tidak terlalu mencurigakan. Kalau bawa beg laptop yang sedia ada, selalu rasa takut2 dalam diri.


Lagi satu, saya memang suker ngan warna-warna bright sebab warna ni ceria. Setakat ni saya da buat 2 beg untuk kegunaan sendiri.


Ni beg yang saya buat tuk diri sendiri. Ada upload pada post terdahulu. Bright colour...i like!!

 I'm not the type yang bawa handbag for shopping selalunya pun saya cuma bawa my CR big wallet and handphone saja. Bila da bawak barang penuh tangan, En. Z la jadik mangsa kena pegang CR ngan handphone saya...huh! (Sian kat dia) 


Lagi satu beg besar ni senang kalau terpergi shopping complex hari Sabtu dan lupa nak bawa own shopping bag. Jadi semua barang2 yang boleh disumbat...hehe saya sumbat jer. Barang kering saja ya...ikan dan segala macam lain sorry yar.







Thursday, January 6, 2011

Coco Tote Bag and RPH Handle

Good Morning sunshine.

These tote bag and 2 RPH handle was requested from teacher Sutha.




RPH for herself


For her sister


interested?


email me at : craftbycoco@gmail.com

Tuesday, January 4, 2011

Tahun Baru 2011

Selamat tahun baru 2011. Banyak peristiwa suka dan duka yang berlaku sepanjang tahun 2011. Namun begitu, hidup masih tetap dan perlu diteruskan (nape ayat cam sedih jer?).

Back to the main point...saya nak update order yang dibuat oleh Pn Ana. Pn Ana order RPH and small wallet sepasang..

.
.
.




Sebenarnya menjahit small wallet menggunakan heavy cotton agak mencabar kerana ia sukar untuk dibentuk. Namun setelah beberapa kali percubaan, inilah hasilnya. 
Harapnya Cikgu Ana akan suka dengan hasilnya. Selamat mengajar cikgu