Wednesday, December 29, 2010

R04

RPH Handle

Available for sale





Price : RM 25 (not including postal cost)


if interested ?







Monday, December 27, 2010

TOTE BAG

This time, this tote bag was ordered by Teacher Linda
She was a mathematic teacher in our school.
Sadly, she was transfered to Selangor by starting next year. 
So, before she left, she requested me to make
a bag and a big box for her



Already posted this set this afternoon..
Hope she will like it







Saturday, December 18, 2010

MORE SMALL WALLET







ENGLISH ROSES WALLET (W02) - RM 35

The size is half of the previous wallet.

Description :

Size : 4" (Length) when folded
5" (Heigth)
Compartment : 6 for cards,
1 zipper coin
1 for money compartment
Closure : Magnetic button snap closure

This wallet using light material cotton, full use of cotton interfacing for compartment.




Friday, December 17, 2010

Lama tidak muncul...

Lama dah rasanya saya tidak membuat wallet..bukan tak nak dan bukan juga diserang penyakit M. Cuma permintaan beg dan RPH agak laju berbanding wallet. 
Namun setelah beberapa lama bercuti, akhirnya lahirlah...
.
.
.
.
.
.
.



ENGLISH ROSES WALLET

The size is half of the previous wallet.

Description :

           Size : 4" (Length) when folded
5" (Heigth)
Compartment : 6 for cards,
1 zipper coin
1 for money compartment
Closure : Magnetic button snap closure

This wallet using light material cotton, full use of batting and interfacing for compartment.
Has quilting in front.



 

Thursday, December 16, 2010

CARs set

 This set ordered by Cikgu Lah. She asked for Big Box that will use as pencil box (i think :-) coz teacher always need a bigger space to mix up all the things (pen, marker etc)


Big box and RPH Handle


Hope she will love these :-S




Interested?










Wednesday, December 15, 2010

Oops...

Entry kali ni nak memperkenalkan beg baru..


Front View

Top View

Inside View



Description:

Dimensions of the bag : 12" (L) x 10" (H) x 6" (W)
Length of the handle : 25"



Interested ?

email me at : craftbycoco@gmail.com



Monday, December 13, 2010

Grey Flowers

This bag was ordered by Cikgu Marni
Its been quite a while before finished this bag.



Sorry kak, for waitnig quite long . Now your bag is ready for shipment


Description:

14" (Length) x 5" (Wide) x 11" (Heigth)
2 open pockets inside
Velcro closure

interested?


Black Daisies Tote Bag

This black tote bag was ordered by Teacher Sutha




Interested?

email me at : craftbycoco@gmail.com




Saturday, December 11, 2010

More RPH




This RPH is order from Cikgu Fazleen

I still have enough fabby to make another one.
Interested?

email me at : craftbycoco@gmail.com




Friday, December 10, 2010

AVAILABLE IN CBC SHOP

RPH Handle - (use as a cover for teacher's record book)

Code : R01 (sold)

Code : R02

Code : R03

Material use : Heavy cotton

Price : RM 25 (not include postal cost)


 ANIMAL PRINT TOTE BAG




Code : T01

Description :
Size : 14" (L) x 5" (W) - base
Height : 10"
Material use : Heavy cotton with animal printed in yellow colour.
Raw cotton inside and Velcro closure

Price : RM 20 (including post cost )
(SOLD)



Code : R04

Material use : Heavy cotton

Price : RM 25 (not include postal cost)
Big pocket inside



Thursday, November 11, 2010

Selamat melaram

Ni sebahagian dari order2 yang telah berjaya saya siapkan sepanjang cuti Deepavali...dah pun selamat diterima oleh tuannya.


Beg dan RPH handle sepasang (order dari Pn Mas)


Sweet Retro ~ RPH handle (order Pn Nur Aida)

Pink Munge Munge (order Cik Saeidah)


Brown Yummy (order dari Pn Norhafizah)



Round Black (order Pn Norhafizah)


Syukur kepada Allah kerana memberi saya kekuatan untuk menjahit dan meneruskan tugas menjahit demi menyiapkan order yang masih ada..InsyaAllah, order yang lain saya akan usahakan sebelum cuti sekolah.. kalau xsempat juga..by pos la ye :)

Friday, November 5, 2010

Sambil2...selit satu

Dalam keghairahan nak menyiapkan semua order yang ada...sempat juga aku membelek-belek patern yang ada..mana tau dapat idea nak buat barang baru..lama dok melihat sambil ditemani oleh Harry Potter (aku tengah maraton citer2 ni...18 Nov ni nak kuar yang baru...yeay) aku berkenan pada bag buttercup. Patern ni dah lama ada dalam PC..cuma belum print out sahaja.

Hasilnya.....


Beg ni aku buat simple sahaja. Just magnetic button sebagai penutup...hajat nak buat zip...tapi patern dah tersalah potong...no pocket zip inside...just simple...boleh la nak guna untuk wat jalan-jalan..


Ini pula RPH yang dah siap...







Corak bunga2 pink ni yang ke-3 aku buat..Paling ramai yang request corak ni...stok dah tinggal sikit nak kena tambah yang baru..Order stok rasanya akan dibuat dalam cuti panjang... Sebab yang lain ada lagi...cuma corak ni sahaja yang dah nak habis..



And more to go....sempat x disiapkan sebelum bukak sekolah selepas Deepavali? Cyaiyyok2...


Happy Deepavali to all Hindus...Semoga perayaan kali ini memberi seribu kegembiraan pada anda semua